Δεν είναι τυχαία η ημερομηνία έναρξης αυτής της ιστοσελίδας.

Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα εορτής της ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ καθώς επίσης και των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ της Ελλάδας.
Αυτή την ημέρα διαλέξαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τον δικό μας αγώνα, (δίκαιο ή άδικο, ίσο ή άνισο, εσείς θα το κρίνεται) για να υπάρχουν για πάντα ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΗΝΕΣ.
Σκοπός μας δεν είναι η ενημέρωση (που άλλωστε παρέχουν δεκάδες άλλες σελίδες), αλλά η αφύπνιση συνειδήσεων, ο σχολιασμός της καθημερινότητας και η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων που πλέον είναι επιτακτική υποχρέωσή μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε...
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ...




Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης… (ΟΜΗΡΟΣ)

Πατρός τε και μητρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον και σεμνότερον και αγιώτερον η πατρίς…. (ΣΩΚΡΑΤΗΣ).

Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος… (ΠΕΡΙΚΛΗΣ).

Νέοι της Ελλάδας, εμπρός προχωράτε! Κρατήστε ελεύθερη την πατρίδα – από τους Πέρσες- τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ναούς των πατρογονικών θεών μας, τους τάφους των προγόνων μας. Τώρα ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλα…. (ΑΙΣΧΥΛΟΣ).

Οι Έλληνες αξίζουν για την νοημοσύνη και την ανδρεία τους…. (ΕΝΤΜΟΝΤ ΑΜΠΟΥ).

Εάν ο Ελληνικός λαός αισθανόταν την μεγάλη δύναμη που έχει στα χέρια του, πάλι δυνατός θα ήταν και θα γινόταν η κεφαλή της Ευρώπης σε κάθε μια από τις τάξεις της… (ΧΟΥΑΝ ΑΡΖΑ).

Αυτοί οι Έλληνες, όταν πάψουν να τσακώνονται μεταξύ τους, τα βάζουν με εμάς και είναι επικίνδυνοι… (ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ).

Εάν οι Έλληνες δεν πολεμούσαν μεταξύ τους, θα κατακτούσαν τον κόσμο…. (ΟΤΟ ΒΙΣΜΑΡΚ).

Αυτό που οφείλουμε στην Ελλάδα είναι ίσως αυτό που μας διαχώρισε από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Της οφείλουμε την πειθαρχία του πνεύματος, το εξαιρετικό παράδειγμα της τελειότητας μέσα σε όλες τις πράξεις. Της οφείλουμε μια μέθοδο της σκέψης, που τείνει να επαναφέρει όλα τα πράγματα στον άνθρωπο, στον τέλειο άνθρωπο… (ΠΩΛ ΒΑΛΕΡΥ).

Οι Έλληνες υπήρξαν πάντα φιλελεύθεροι και ελευθερωτές, ποτέ κατακτητές. Η Ελληνική φυλή στέκεται υψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει το προνόμιο να είναι η μητέρα της ελευθερίας και κάθε πολιτισμού… (ΟΥΛΡΙΧ ΒΙΛΑΜΟΒΙΤΣ).

Ότι είναι η καρδιά και ο νους για το ανθρώπινο σώμα, είναι η Ελλάς για την ανθρωπότητα… (ΓΙΟΧΑΝ ΓΚΑΙΤΕ).

Οι γενναίοι αξιωματικοί της Γραμμής Μεταξά υπήρξαν ισάξιοι του Λεωνίδα και επί πλέον ανίκητοι στο πεδίο της τιμής… (ΓΙΟΖΕΦ ΠΑΟΥΛ ΓΚΕΜΠΕΛΣ).

Σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από το όραμα της Ελλάδας για την κατίσχυση ανά την υφήλιο των εννοιών της πολιτείας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας… (ΜΠΟΥΤΡΟΣ ΓΚΑΛΙ).

Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι σε αυτόν έλαχε να σώσει το Έθνος του, έτσι θα προσπαθήσουν πολλοί και θα το σώσει όποιος μπορέσει… (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ).

Όντας στον ελάχιστο βαθμό ποιητικός, αγάπησα στον μέγιστο βαθμό υην ποίηση, με τον ίδιο τρόπο, που όντας στον ελάχιστο βαθμό «πατριώτης», αγάπησα στον μέγιστο βαθμό την Ελλάδα… (ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ).  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου