Δεν είναι τυχαία η ημερομηνία έναρξης αυτής της ιστοσελίδας.

Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα εορτής της ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ καθώς επίσης και των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ της Ελλάδας.
Αυτή την ημέρα διαλέξαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τον δικό μας αγώνα, (δίκαιο ή άδικο, ίσο ή άνισο, εσείς θα το κρίνεται) για να υπάρχουν για πάντα ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΗΝΕΣ.
Σκοπός μας δεν είναι η ενημέρωση (που άλλωστε παρέχουν δεκάδες άλλες σελίδες), αλλά η αφύπνιση συνειδήσεων, ο σχολιασμός της καθημερινότητας και η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων που πλέον είναι επιτακτική υποχρέωσή μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε...
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ... (Διαδώστε το παντού...)




 «Δεδομένου ότι η Γερμανία δεν διαπραγματεύεται καν την καταβολή των χρωστούμενων οφειλών στην Ελλάδα, καλούμε σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου», δηλώνει  ο Μανώλης Γλέζος, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Γλέζος τονίζει ότι το Συμβούλιο έχει διαμηνύσει την πρόθεση για μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα εδώ και περισσότερο από 2 μήνες, ωστόσο, η γερμανική πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί σε σχέση με τις υποχρεώσεις της που αφορούν στην καταβολή των οφειλών στο ελληνικό Δημόσιο αλλά και στα θύματα του πολέμου.
«Εμείς δεν είμαστε σαν εκείνους, δεν τους πιάνουμε από το λαιμό», αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας στην άποψη ότι η πρωτοβουλία του μποϊκοτάζ θα έπρεπε να έχει αναληφθεί νωρίτερα.

Ο κ. Γλέζος διαπιστώνει μεγάλη απήχηση της ιδέας στην ελληνική κοινωνία και προτρέπει να διαδοθεί το μήνυμα για μποϊκοτάζ, ως απάντηση στην αδιαλλαξία της γερμανικής πλευράς γύρω από το θέμα των οφειλών και αποζημιώσεων.

Τα χρωστούμενα της Γερμανίας στην Ελλάδα αφορούν στους αρχαιολογικούς θησαυρούς οι οποίοι αποσπάστηκαν από τη χώρα (υπάρχει διαθέσιμος και σχετικός πίνακας με όλα τα στοιχεία), στα αναγκαστικά δάνεια (3,5 δις δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938, άρα 54 δις ευρώ σήμερα χωρίς τους τόκους) και στις επανορθώσεις (7 δις 100 εκατ. δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938, άρα 108 δις ευρώ σήμερα χωρίς τους τόκους.)

Αν υπολογίσει κανείς έναν τόκο της τάξης του 3% επί των οφειλών του γερμανικού προς το ελληνικό Δημόσιο, καταλήγει στο νούμερο του 1 τρις ευρώ.

«Οι οφειλές πρέπει να καταβληθούν όπως συνέβη με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Ελλάδας», υπογραμμίζει ο κ. Γλέζος.






5 σχόλια:

  1. Είναι ΕΘΝΙΚΟ μας ΚΑΘΗΚΟΝ...!
    Το λιγότερο που μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Opws toy diwksame to 1940, ua toyw diwksoyme kai tvra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντέχει άραγε η Γερμανική οικονομία, τέτοιου ύψους αποζημίωση προς της Ελλάδα;
    Πολύ φοβάμαι πως όχι.
    Η ιδέα και μόνο της καταβολής τέτοιου ύψους αποζημίωσης πρός την Ελλάδα, δημιουργεί τριγμούς στους Γερμανούς εταίρους.
    Ας προσφερθεί η Ελλάδα να τους χορηγήσει δάνειο για αποπληρωμή των αποζημιώσεων...!
    ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή